Ons proces

Samenwerking, daar staan we voor als Fresh Valley. Intern binnen de bedrijven maar ook samen met onze klanten en partners. Unieke combinatie van deze samenwerking wat resulteert in de verkoop van superverse producten, een marktgericht assortiment en betrokkenheid in het gehele proces.

Het telen van onze producten is topsport!

IMG_5653

In de uitgestrekte kassen is het telen van onze heerlijke Fit-Q mini-komkommers en l’Amuse tros-cherry tomaatjes een ware topsport. Teeltspecialisten creëren het optimale klimaat, geautomatiseerde systemen reguleren de energievraag, en duizenden natuurlijke vijanden houden schadelijke insecten in bedwang. Gewasmedewerkers behandelen de planten met zorg, terwijl snelheid en precisie zorgen voor extra verse en knapperige komkommers. Het telen van deze producten vereist teamwork, toewijding en een perfecte balans tussen menselijke expertise en geavanceerde technologie.

Sam van Duifhuizen
Teelt-verantwoordelijk bij Fresh Valley

1. Onze planten

We werken samen met gespecialiseerde plantenkwekers die de juiste planten voor ons opkweken, met aandacht voor smaak, vorm, kleur en ziekteresistentie.
Na overleg over de gewenste eigenschappen, worden de planten van de kweker naar onze kassen vervoerd en direct geplant.
Onze mini-komkommers groeien snel, waardoor we al na 1 week na het planten de eerste vruchten kunnen oogsten, vooral tijdens de zomerperiode.

  • Samenwerking met gespecialiseerde plantenkwekers voor de juiste plantkeuze en eigenschappen.

2. Biologische bestrijding en Hommels

Biologische bestrijding is cruciaal in onze kassen, waar onze medewerkers wekelijks ongewenste insecten monitoren en de effectiviteit van natuurlijke vijanden controleren.
Hommels spelen een essentiële rol in de natuurlijke bestuiving van tomaten in onze kassen, met continu werk van zonsopgang tot zonsondergang

  • Inzet van hommels voor natuurlijke bestuiving van tomaten.

3. De gewassen telen

We gebruiken de hogedraad teeltmethode voor al onze gewassen, wat optimale groei en gemakkelijke uitvoering van werkzaamheden op dezelfde hoogte mogelijk maakt.
Met deze methode hebben we de mogelijkheid om het gewas nauwkeurig te sturen door regelmatige metingen en bijsturing van lengtegroei, bladafsplitsing en vruchtaanleg.

  • Gebruik van hogedraad teeltmethode voor optimale groei.

4. Groene data

De processen in onze kassen zijn optimaal geautomatiseerd denk hierbij aan de watergift en klimaatsturing. Daarbij monitoren we onze gewassen ook optimaal door gewicht van het wortelgestel in het substraat continu te meten en de plantgroei bij te houden. Met deze data kunnen we steeds beter het klimaat aansturen en een optimaal gewas creëren om de lekkerste producten te maken.

  • De watergift en EC automatisch aangepast door data en diverse metingen.
  • Wekelijks tellingen uitvoeren om het juiste aantal vruchten aan te leggen.

5. Oogsten

Het oogsten van gewassen is een cruciale fase in het landbouwproces, en met de hogedraad teeltmethode kunnen we deze taak efficiënt uitvoeren. Door de gewassen op dezelfde hoogte te laten groeien, wordt het oogsten vereenvoudigd en kunnen we de benodigde werkzaamheden gemakkelijk uitvoeren zonder dat we ons constant hoeven te bukken of te strekken.

  • Snelle komkommers, extra knapperig.
  • De l’Amuse tomaatjes extra lang in de zon gerijpt, volledig rood geoogst

6. Kwaliteitscontrole en verpakken

Kwaliteitscontrole is een essentiële stap in ons landbouwproces, en met de hogedraad teeltmethode kunnen we dit efficiënt uitvoeren. Door de gewassen op dezelfde hoogte te laten groeien, kunnen we gemakkelijk toegang krijgen tot elk individueel gewas voor inspectie. Dit zorgt ervoor dat we grondig en nauwkeurig de kwaliteitsparameters van elk gewas kunnen beoordelen, zoals grootte, kleur, textuur en eventuele onvolkomenheden.

  • Zorgvuldige kwaliteit.

Ons eindproduct

Veelgestelde vragen

Er zijn geen algemene kwalificaties of ervaringen verplicht. Wij zijn van mening dat als de motivatie goed is je alles kunt leren en wij nemen nieuwe medewerkers graag mee in dit proces. Loop een tijdje mee met een van onze mensen om te kijken of je het wat vind. Maar ervaring is natuurlijk ook altijd welkom, binnen onze samenwerking streven we ernaar om een goede mix te hebben tussen jonge gedrevenheid en ervaring.

Binnen onze samenwerking kunnen we een breed scala van banen aanbieden, tijdelijk maar uiteraard ook voor onbepaalde tijd. Dit is afhankelijk van de functie en locatie maar alles is bespreekbaar. Neem snel contact op met Yvon.

Een typische werkdag kennen wij eigenlijk niet, onze gewassen zijn natuurlijk enorm weersafhankelijk dus de werkzaamheden rondom onze producten daarmee ook. Maar binnen onze bedrijven krijgt iedereen veel vrijheid en verantwoordelijkheid waardoor dagen zelf zijn in te vullen met als doel om eind van de dag de lekkerste producten te kunnen uitleveren aan onze klanten.

Die zijn er zeker. Binnen groep vaste medewerkers is een heel groot deel van jongs af in de tuinbouw werkzaam geweest en ieder op zijn eigen manier doorgegroeid buien en binnen onze organisatie. Ook de grootte van onze bedrijven zorgt ervoor dat er voldoende mogelijkheden zijn in diverse richtingen.

Vacatures in de glastuinbouw zijn veel breder dan alleen oogst- of gewasmedewerker. Onze teeltlocaties zijn allemaal moderne glastuinbouwbedrijven en met onze omvang hebben we naast groene vingers ook diverse andere mooie vacatures. Denk hierbij aan; data-analyse/ICT; teeltmanager; energiesturing; assistent bedrijfsleider; teamleider; en ga zo maar door!

Wil jij een van onze verse producten verkopen?