Fresh Valley bundelt krachten met
Tielemans Groentekwekerij en Mellantas

Deze stap wordt gezet om een bestaande samenwerking verder uit te breiden. De geschiedenis van de bedrijven gaat terug tot in de vorige eeuw. In de jaren 50 maken de families van den Brand en Tielemans kennis met de tuinbouw. 25 jaar geleden is de samenwerking tussen bedrijven ontstaan met het telen van tomaten. Door het verder bundelen van de krachten groeit het bedrijf uit naar ruim 25 hectare groente- en fruitteelt op locaties in Uden, Boekel, Maasbree en Sevenum.

Onder de naam Fresh Valley worden naast de l’Amuse troscherrytomaten ook Fit-Q mini-komkommers geteeld en verkocht waarbij Sevenum de hoofdlocatie wordt. Verkoop van de geteelde aardbeien en komkommers blijven via de huidige kanalen lopen, respectievelijk BerryWorld in Made en Kompany in Venlo.

Deze samenwerking maakt het mogelijk een nóg hoger niveau te bereiken. De kennis en ervaring worden samengevoegd om naast de verkoop ook HR en energie te optimaliseren.

Verjonging
Door de samenwerking krijgt het bedrijf een goede balans tussen de jarenlange ervaring van Bert van de Brand en René Tielemans in combinatie met de verjonging met Giel Janssen en Sam van Duifhuizen. Dit is ook van belang voor de continuïteit.

Verkoop en verpakken
Alle l’Amuse troscherrytomaten en Fit-Q mini-komkommers worden verpakt en verkocht vanuit Sevenum door Teun van Roosmalen waarbij de tomaten ook verkrijgbaar blijven voor de klok bij Veiling ZON. Teun heeft zijn jarenlange loopbaan in de handel van verse producten ingeruild voor rechtstreekse verkoop. ’Het telen en rechtstreeks verkopen vanuit de tuin van gepassioneerde telers heeft mij altijd aangesproken en ik ben blij dat ik nu het verschil kan maken door verse producten met dezelfde passie te verkopen’’

V.l.n.r.: Sam van Duijfhuizen, René Tielemans, Bert van den Brand en Giel Janssen
Logo
logo groentekwekerij
SmallLogo